Володимир і Віталій Клички планують створити власну промоутерську компанію
— Ми працюємо в цьому напрямі, й найближчим часом будемо готові офіційно заявити про це, — сказав Віталій Кличко. — Хочемо самі стати промоутерами наших боїв і піти шляхом таких боксерів, як Оскар де ла Хойя, Рой Джонс і Леннокс Льюїс.
Старший Кличко вніс ясність у ситуацію, що виникла між ними та німецькою промоутерською компанією «Юніверсум Бокс-Промоушн» на чолі з Клаусом-Пітером Колем. За словами українського боксера, ніякого судового позову немає. Просто найближчим часом Гамбурзький юридичний інститут надасть братам роз’яснення у спірному з «Юніверсумом» питанні: чи закінчиться їхній контракт 30 квітня, чи буде відновлений у зв’язку з отриманими спортовцями травмами.
Було також підкреслено, що така ситуація не вплине на їхні виступи, тож незалежно від очікуваного рішення брати виходитимуть на ринг. Плани Віталія не змінилися після того, як Льюїс залишив спорт: «З Ленноксом або без нього, моя мета не змінилася — боротьба за титул чемпіона світу».
А тим часом, як повідомили окремі західні ЗМІ, бій за пояс чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WBC може відбутися вже 24 квітня. Саме ця дата задовольняє телеканал HBO, який транслює головні боксерські поєдинки. Після того, як чемпіон світу Леннокс Льюїс оголосив про завершення професіональної кар’єри, стало зрозуміло, що на вакантний титул претендуватимуть боксери, котрі посідають чільні місця в рейтингу WBC. Перше місце у Віталія Кличка, на другому — Коррі Сандерс з ПАР, який торік відібрав титул чемпіона WBO у Кличка-молодшого. Хіба не інтрига?..