Верховна Рада України і Національні Збори Вірменії можуть створити спільну міжпарламентську комісію зі співробітництва. Про це йшлося в середу на зустрічі Голови ВР Володимира Литвина з Надзвичайним і Повноважним Послом Вірменії в Україні Арменом Хачатряном.

Як повідомив журналістам прес-секретар глави українського парламенту Ігор Сторожук, під час розмови Посол зазначив, що Вірменія зацікавлена в розвитку відносин з Україною, зокрема, в збільшенні обсягів товарообігу, співпраці в наукоємних галузях, які нині активно розвиваються у Вірменії, а також у галузі сільського господарства, туризму, освіти і культури.

Володимир Литвин запевнив Посла, що і з української сторони є зацікавленість у розвитку такого співробітництва. На зустрічі глава ВР заявив, що потрібно активізувати спільну міжпарламентську діяльність, зокрема взаємодію груп дружби двох парламентів.

Армен Хачатрян передав главі українського парламенту листа Голови Національних Зборів Вірменії, в якому є пропозиції і проект угоди про створення спільної комісії зі співробітництва. Крім того, вірменський спікер запросив Володимира Литвина відвідати його країну. Голова Верховної Ради подякував за запрошення і привітав ініціативу про створення такої комісії.

На думку Володимира Литвина, рівень керівництва такою комісією має бути не нижче заступника глави парламенту, що засвідчить увагу до діяльності такої структури і важливість системного міжпарламентського співробітництва двох країн. Можливо, що одним з перших питань для розгляду такої комісії стане питання про взаємну підтримку та узгодження певних політичних позицій у міжнародній політиці двох країн.

Надзвичайний і Повноважний Посол Вірменії в Україні дав інтерв’ю нашій газеті.