Мешканці столиці можуть залишитися без гарячої води
У столиці розпочали масово від’єднувати організації-неплатники від енергопостачання. Як прокоментували ситуацію в АК «Київенерго», такі радикальні санкції до установ, що не оплачують рахунки за тепло- і електроенергію, проводитимуть і надалі. До того ж, стверджують у «Київ-
енерго», за кілька днів до передбачуваного від’єднання компанія інформує споживачів. Майже третина попереджених організацій устигає погасити заборгованість до того, як їх від’єднають від енергії. Знеструмити в «Київенерго» загрожують і бюджетні установи, бо їхня заборгованість за тепло- і електроенергію з початку року зросла до 18 мільйонів гривень.
Захід вимушений: керівництво «Київенерго» пішло на нього, щоб забезпечити нормальну роботу ТЕЦ. Устаткування теплоцентралей і котелень перебуває в аварійному стані, оскільки «Нафтогаз України», посилаючися на заборгованість «Київенерго» — більш як 40 мільйонів гривень, — зменшив тиск газу в системі. Населення санкції не зачеплять, хоча в разі від’єднання енергоблоків київських ТЕЦ можливе виникнення проблем зі стабільним забезпеченням житлових районів гарячою водою. Так, 9 і 10 лютого через примусове зниження тиску газу система аварійного захисту відключала по одному енергоблоку ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Решта обладнання компанії працює на технічному мінімумі, повідомили в департаменті громадських зв’язків «Київенерго».