Відкритий лист ветеранів війни та праці України
Шановні народні депутати Верховної Ради України!
Шановний Володимире Михайловичу!
На довгій ниві життя нам довелося пережити багато бід. У дитинстві — розкуркулення, колективізацію, голодомор 30-х років, мученицьку смерть наших батьків і матерів, війну.
Наше покоління захистило Вітчизну. Ми відбудували народне господарство рідної Батьківщини. Тепер ми постаріли, стали немічними, але наші серця не збайдужіли.
Ми прагнемо, щоб наші онуки і правнуки не зазнали тих випробувань, які довелося пережити нам. З пошаною ми ставимося до всіх керівників країни. Але нас турбує несправедливість, яка 12 років панує в державі.
Вважаємо, що основною причиною є нерозумний підхід до виборів керівних органів країни. У Верховну Раду пробиваються непідготовлені люди. Особиста нажива багатьох свідчить про те, що вони живуть тільки для себе, захищають свої особисті інтереси, а народ страждає.
Хіба можна допустити, щоб за 12 років незалежності не був прийнятий справедливий закон про пенсії? Хіба можна допускати, щоб людина, яка віддала півстоліття праці своєму народу, на старості ходила з простягнутою рукою, шукала у смітниках їжу? З трибуни Верховної Ради ми чуємо лише філософські промови та критику, а народ страждає. Патріоти, які здобули перемогу у війні, живуть у десятки разів гірше від олігархів. Як можна допустити таке у XXІ столітті?
Наше життя і життя в інших країнах світу підтверджують, що керувати державою треба професійно. Природа не наділяє кожну людину талантом і державним мисленням. Депутатів Верховної Ради бажано обирати не більш як на два терміни і не старше 70 років. В жодному разі не допускати сумісництва. Депутати повинні виконувати лише депутатські обов’язки і не спати на пленарних засіданнях.
Ми вимагаємо всенародних виборів кожного депутата, керівника держави для захисту національних інтересів. До пропорційної системи виборів громадяни України не готові. Нам відомо, що спритні ділки намагаються позбавити наших громадян конституційного права бути обраними поза партійними списками.
Об’єднуючись, ми хочемо, щоб наші онуки і правнуки жили в мирі і не знали злиднів. Закликаємо вас, парламентаріїв, до чесної і сумлінної праці на користь усього народу.
За дорученням, інваліди війни 
I групи М. ВЕЛИЧКО, О. ГОРБАЧОВ, М. ЗАВІНОВСЬКИЙ, В. ІВАЩЕНКО, П. ЛЮБАЧЕВСЬКИЙ, В. МРИГА, П. ПОНОМАРЕНКО, П. ФЕЩЕНКО, М. ЧЕРКАСЬКИЙ.