Творчий звіт-концерт майстрів мистецтв і художніх колективів Житомирської області відбудеться у столиці завтра в Національному палаці «Україна».
Що нового, цікавого покажуть житомиряни цього разу? На це запитання начальник обласного управління культури, заслужений працівник культури України Віктор Балюрко телефоном повідомив таке.
— До звіту ми готувалися заздалегідь. Ще у вересні—грудні минулого року на сцені обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги складали іспити всі 23 райони і чотири міста обласного підпорядкування, а також національно-культурні товариства. Напередодні поїздки до Києва, позавчора, отримали дозвіл у своїх земляків — у цьому ж театрі, за заповненої зали на 950 місць провели генеральну репетицію.
Що нового буде у звіті? Веземо до столиці все найкраще, що в нас є, представимо всі мистецькі сценічні жанри. Сподіваємося, глядачам сподобається виступ відомого ансамблю пісні і танцю «Льонок», фольклорного колективу «Радослав», хорової капели «Орея». Серед наших нових колективів — зразковий хор Житомирської музичної школи №1, народний аматорський гурт української пісні «Кришталеві дзвони» із Новоград-Волинського районного будинку культури. Всі учасники будуть у нових красивих костюмах, кошти на придбання яких було виділено з обласного бюджету.
Перед великим концертом-звітом у фойє палацу «Україна» свої твори покажуть наші кращі майстри народної творчості та провідні художники.
Записав Яків ГАЛЬЧЕНКО.