Британець Леннокс Льюїс на прес-конференції в Лондоні оголосив про завершення своєї кар`єри на професіональному рингу. Він став першим боксером-важковаговиком за останні майже 50 років, який залишає спорт у ранзі чинного чемпіона світу.

Отже, з двох варіантів — проводити матч-реванш із Віталієм Кличком або піти — Леннокс вибрав другий. «Сьогодні особливий день у моєму житті, — заявив 38-річний Льюїс під час прес-конференції. — Оголошую, що бій 21 червня 2003 року був останнім у моїй професіональній кар’єрі».
Нагадаємо, що Льюїс захищав тоді титул чемпіона світу за версією WBC, змагаючись із українцем Віталієм Кличком, і виграв технічним нокаутом у шостому раунді. Однак на цю перемогу була неоднозначна реакція. Переважна більшість вважає, що британець мав значно гірший вигляд, ніж його опонент. І не заслуговував цієї перемоги. Такої само думки були й судді бою, які на момент зупинки поєдинку віддавали перемогу за очками Кличкові-старшому.
Тому з особливим нетерпінням і цікавістю очікувався бій-реванш. Однак поєдинок, призначений на сьоме грудня, так і не відбувся. Британець відмовився, бо, за його словами, ще не встиг відновити форму.
Відхід Льюїса можна сприймати по-різному. Беззаперечно те, що протягом тривалої кар’єри він перемагав усіх найсильніших боксерів сучасності. І йде тепер непереможеним і чемпіоном. Немає сумніву, що більшість прагнула побачити бій Кличко—Льюїс. Та поміркуймо тверезо. Що він дав би Льюїсові? Так, чималі гроші. Але що головніше — «зелені» чи почуття непереможності? Напевно, друге. Інакше можна наразитися на фатальний удар Кличка, котрий усім своїм єством прагне справедливості й реваншу.
Узагалі це ж бо не гра в карти, що треба обов’язково давати можливість відігратися. Либонь, кожний боксер у 38 років має цілковите право на відпочинок. Та й ніхто достеменно не знає, що насправді тепер керує Льюїсом, що вплинуло на його остаточне рішення. У послужному списку британця навічно залишаться такі показники: 41 перемога, нічия і дві поразки.
Як розвиватимуться події після Льюїса, передбачити неважко. Найближчим часом WBC відбере в нього пояс чемпіона у суперважкій вазі і призначить бій за вакантний титул. За логікою, за нього мають сперечатися українець Віталій Кличко, перший номер у рейтингу WBC, та південноафриканець Коррі Сандерс — другий у цьому списку. Але коли на поверхню випливають шалені гроші, тоді все відбувається за доволі специфічною логікою. Льюїс пішов, найкращі часи Тайсона і особливо Холіфілда давно вже в минулому. Отже, ситуація у суперважкій категорії світового професіонального боксу доволі прозаїчна. Бракує бійців з шаленим вогнем в очах. Окрім братів Кличків, Девіда Туа, Кріса Бьорда, майже нема кого й згадати.