Ветеранська футбольна збірна України здійснила захопливий вояж до сусідньої Угорщини. У складі нашої команди були тільки колишні київські динамівці. Про те, що робили наші футболісти в Дебрецені, нам розповів граючий менеджер колективу Віктор ГРИЗЛОВ:

— Ми отримали запрошення від Федерації футболу Угорщини взяти участь у великому святі, котре підводило рису під тривалим турніром, в якому брали участь любительські й елітні клуби цієї країни. Ці змагання дуже популярні (у них солідний призовий фонд — 25 тисяч доларів), тому в місцевому Палаці спорту на фінальний поєдинок зібралося майже сім тисяч глядачів.

За приз боролися місцевий «Дебрецен» і «Балатон». Матч складався із двох таймів по 12 хвилин чистого часу кожний. У кожній команді — по п’ять польових гравців та воротар. Заміни — без обмеження. На радість місцевої публіки, перемогли дебреценські футболісти.

— А яка ваша роль була на цьому святі?

— Ми, наче в боксі, перед фіналом зіграли своєрідний матч розігріву з ветеранською збірною Угорщини. У складі української команди грали Віктор Насташевський, Володимир Безсонов, Олег Саленко, Віктор Мороз, Володимир Мукомелов, Віктор Леоненко, Юрій Миколаєнко і ваш покірний слуга.

— А хто стояв у воротах?

— Отут у нас якраз і була проблема. Як правило, за відсутності у нас воротаря з його роллю чудово справлявся Володя Мукомелов. Але тут ворота — п’ять метрів! Тому скористалися послугами нашого краянина, колишнього закарпатця Золтана, котрий постійно мешкає в Угорщині. Він ще раз довів, що Закарпаття — справді край футбольних талантів.

Скажу кілька слів про суперника. В його складі було чимало зірок. Але найяскравішою серед них був ... німець Лотар Маттеус. Так, він грав за угорців. Відомо, що він тепер очолює національну збірну Угорщини. Але і Маттеус не допоміг своїй команді. Ми виграли — 2:1. М’ячі у нас забили Насташевський і Саленко. Зрозуміло, що за господарів вболівала переважна більшість присутніх у залі. Однак і мали добру підтримку, яку нам організували місцеві українці й велика група працівників Посольства України в Угорщині.

— Пане Вікторе, а хто фінансував вашу подорож?

— Організатори. Вони навіть пошили спеціально для нас форму. Мовляв, тільки приїжджайте. І за дорогу заплатили, і за проживання. Тут варто сказати особливо про колишнього гравця «Чорноморця» і «Металіста» Сергія Кузнецова. Він уже дванадцять років працює у Федерації футболу Угорщини. І це його ініціатива запросити нас до Дебрецена, де ми провели кілька казкових днів.