Олімпійська збірна США на іграх в Афінах має намір триматися осібно. Зірки «команди мрії» не бажають мешкати в олімпійському селищі разом з іншими учасниками. Федерація баскетболу США разом з НОК та оргкомітетом Олімпіади шукають інший варіант проживання своєї чоловічої збірної. Скажімо, мешкати на борту розкішного круїзного судна біля грецьких берегів.
Що спонукає американців так чинити? За словами офіційного представника федерації Крейга Міллера, бажання бути ближче до спортивних об’єктів.
Раніше у США висловлювали тривогу за безпеку американських олімпійців в умовах, коли Вашингтон активно веде війну проти міжнародного тероризму. Однак, як бачимо, ФБ США турбує інше. Приміром, як врятувати атлетів від дорожніх пробок і максимально наблизити їх до місць тренувань та змагань.
Утім, позиція американців мало дивує. Адже починаючи з дев’яностих років, баскетболісти США, прибуваючи на олімпіади, віддають перевагу розкішним готелям. Цій традиції вони не зрадили і в себе вдома, на чемпіонаті світу в Індіанаполісі, позаторік. На адресу американців з цього приводу пролунала критика з боку решти команд. Тому в листопаді минулого року ФБ США пообіцяла, що її спортсмени на афінській Олімпіаді будуть, «як усі». Інакше кажучи, розмістяться у спільному житловому комплексі. Тоді навіть підкреслювали, що це «правильно з філософської точки зору». Але з наближенням ігор, як бачимо, гору бере інша філософія.