Сьогодні у Верховній Раді України день уряду. Народні депутати обговорять, як зберігаються об’єкти соціально-культурного призначення у процесі приватизації. Окрім того, ще однією темою розмови з урядовцями буде проблема літнього оздоровлення дітей.

«Літо-2004: партнерство заради здоров’я дітей» — семінар під такою назвою організували Держкомітет у справах сім’ї та молоді й «Лелека», що об’єднала 516 представників третини (263) таборів у всіх регіонах країни.

Який був минулий сезон і як краще організувати наступний, а також пропозиції до проекту закону про оздоровчі заклади — ось теми розмови. Кращі з кращих поділилися досвідом проведення оздоровчої кампанії, виробили програму співпраці урядових і неурядових організацій.

А взірець — табори «Артек», підприємств «Мотор-Січ», імені Ілліча, «Азовмаш», «Артема», «Зоря», Миколаївського морпорту — усі вони давно визнані як кращі міжнародними організаціями.

— Серед партнерів нашої організації, крім співорганізатора нинішнього «круглого столу», — представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), благодійний фонд Надії і Добра, відомі табори, профспілки, підприємства, — каже президент «Лелеки» Світлана Вагнер. — Ми видаємо методичну літературу, готуємо фахівців, проводимо конкурси, запроваджуємо новітні технології... І все це протягом п’яти років, скільки працює наша благодійна організація.