Денне засідання 6 лютого
Парламентарії розглянули внесений урядом як невідкладний проект закону про холдингові компанії в Україні. Як доповів, представляючи документ, член Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку Микола Бурмака, прийняття цього закону дасть змогу на законодавчому рівні врегулювати питання створення, діяльності та ліквідації холдингових компаній. Законопроектом, зокрема, визначаються особливості функціонування державних холдингових компаній. Статутний фонд такої компанії формується за рахунок належних державі акцій (часток, паїв) відповідних господарських товариств. Акції державних холдингових компаній не можуть бути передані в управління уповноваженим особам, у майні яких частка державної власності становить менш як 75 відсотків.
Однак народні депутати висловили низку принципових зауважень до цього законопроекту. Зокрема, Володимир Черняк («Наша Україна») сумнівається, чи варто узаконювати холдингові компанії в тому вигляді, в якому вони нині є й використовуються як «прикриття для «прихватизації». А перший заступник голови економічного комітету ВР Володимир Демьохін (ДГ «Народовладдя») сказав, що комітет рекомендує парламенту повернути уряду цей законопроект для доопрацювання. Головна причина — неузгодження з новим Господарським кодексом.
Насамкінець депутати обговорили внесений урядом проект змін до статті 4 Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом».