Народний депутат України Тарас Чорновіл, син видатного українського політика та борця за незалежність України В’ячеслава Чорновола, написав заяву про вихід із фракції «Наша Україна». За словами депутата, рішення написати таку заяву виникло після подій у Верховній Раді 3 лютого, коли фракція «Наша Україна» блокувала парламентську трибуну, заважаючи схваленню постанови про зміни до Конституції України. «До цього рішення я підходив уже давно, з 2001 року, від заяви «трьох», потім — нашої фактично проспаної перемоги на парламентських виборах і багато чого іншого», — сказав Тарас Чорновіл в інтерв’ю кореспонденту «ГУ».
«Я не згоден з усім ходом їхніх («Нашої України». — ред.) тактичних і стратегічних дій, відсутністю досить чіткої кінцевої позиції, — заявив Тарас Чорновіл. — Промахи робляться на кожному кроці: проспані перемоги, проспані можливості діяти, невміння діяти на широкому фронті, епізодичні дії, що обертаються проти нас самих, призвели до того, що ми втратили сенс наступних президентських виборів. І не має значення, буде чи не буде Ющенко Президентом, бо повністю знищено саму систему, саму ідею. І сьогодні замість реального протистояння відбувається протидія на рівні необгрунтованої агресії. Я сам не раз брав участь у блокуванні парламентської трибуни, але тоді ми мали чіткий аргумент, для чого це робимо, і чіткий алгоритм, що збираємося робити далі. А коли відбувається кидання квітами, обливання водою і ледь не вибивання ока і наступного дня оголошують заяву від блоку, що те голосування є наша перемога, — це вже апофеоз того, що я не сприймаю».
Тарас Чорновіл також заявив, що залишається в опозиції, але буде позафракційний. «Про моє входження до парламентської більшості не може і йтися. За жодних умов ніякої заяви про вступ до більшості і будь-яких фракцій більшості бути не може. Я не продаюся», — наголосив він. Т. Чорновіл відзначив, що не протиставляє себе Ющенку і навіть готовий проголосувати за нього на президентських виборах. «Але 2006 року треба виходити на створення нормальної державницької структури, яка відігравала б серйозну роль у наступних парламентських виборах», — вважає депутат.