Генеральна прокуратура України вважає незаконним рішення Вищої ради юстиції України стосовно скасування наказу Генерального прокурора України «Про притягнення Шуби В. В. до дисциплінарної відповідальності». Рішення ради побудовано переважно на матеріалах поданої Володимиром Шубою скарги. А матеріали перевірок, на яких базувалося рішення про звільнення В. Шуби, вивчалися недостатньо.
Як пояснити бажання поновити В. Шубу на посаді прокурора Дніпропетровщини після виявлених перевіркою Генпрокуратури кричущих фактів нехтування законом у цій області? У Нікополі трирічна дівчинка померла від черепно-мозкової травми. У порушенні кримінальної справи відмовлено. У самому Дніпропетровську смерть тримісячної дитини настала через алкогольне отруєння! У порушенні кримінальної справи відмовлено. В Орджонікідзе трьох членів родини розстріляли з вогнепальної зброї. Справу не порушують! Людину, в якої вісім ножових поранень, ховають з відпискою, що це звичайний потопельник і в порушенні справи немає потреби! А як щодо численних випадків незаконного притягнення до кримінальної відповідальності, щодо незаконного утримування під вартою? Хто має відповідати за ці ганебні випадки? До речі, сам Володимир Шуба під час засідання колегії Генеральної прокуратури визнав прорахунки в роботі. Він навіть склав план «роботи над помилками» на 52 сторінки.
«Я не проти конкретно Володимира Шуби, — заявляє Генеральний прокурор України Геннадій Васильєв. — Я проти безвідповідальності, безкарності і вседозволеності, які останнім часом укріпилися у правоохоронних органах України. На превеликий жаль, останні події переконують у тому, що прибічників у цьому в мене не так багато. Виявляється, зламати закостенілу систему кругової поруки не просто. Мені залишається апелювати до громадськості. Нехай люди розсудять! Мати тієї загиблої дівчинки, батько того тримісячного малюка! Ті, хто втратив найдорожчих людей і наштовхнувся на стіну злочинної байдужості й беззаконня, зроблять власний висновок з приводу того, хто захищає їхні інтереси, а хто відстоює інтереси чиновників».
Прес-служба Генеральної прокуратури України.