На виконання Постанови Верховної Ради України «Про порядок висвітлення роботи п’ятої сесії Верховної Ради України четвертого скликання» під головуванням заступника Голови ВР Олександра Зінченка відбулося засідання робочої групи з підготовки проведення серед засобів масової інформації конкурсу на право висвітлення діяльності парламенту.
На засіданні було схвалено пропозиції щодо створення інформаційної конкурсної комісії і її складу (до якого мають увійти представники депутатських фракцій і груп та працівники апарату Верховної Ради) й умов проведення конкурсу.
Було вирішено, що до участі в конкурсі на виготовлення інформаційних, аналітичних та дискусійних програм з висвітлення діяльності Верховної Ради України буде запрошено телерадіоорганізації, а також інформаційні агентства та інтернет-проекти.
Уже нині зацікавлені державні й недержавні засоби інформації можуть надсилати до Комітету з питань свободи слова та інформації попередні заявки на участь у конкурсі, а також свої пропозиції щодо умов його проведення та формату висвітлення діяльності Верховної Ради. Пропозиції може бути враховано при остаточному затвердженні умов конкурсу, яке має відбутися 19 лютого.
За повідомленням інформаційного управління Верховної Ради.