Хокей. Мінськ. Сьогодні тут розпочнеться четвертий етап турніру «Європейський хокейний виклик». Серед учасників — національна збірна України. А її суперники — команди Польщі, Угорщини та Білорусі.
У складі нашого колективу: воротарі — Федоров, Бруль і Селиверстов. Далі, по п’ятірках: Бобровников—Гончаренко—Матвійчук, Савицький—Полоницький; Гніденко—Пастух—Литвиненко, В. Тимченко—Ісаєнко; Шафаренко—О. Тимченко—Касянчук, Скороход—Благий; Бондарєв—Гнітько—Млинченко; С. Черненко, Панченко, Рябченко.
Розглядали ще й кандидатуру оборонця лієпайського «Металургса» Лясковського. Однак керівництво латвійського клубу попросило відпустити Юрія на товариські матчі «Металургса» до Німеччини. Знову постала проблема з гравцями оборони. Однак і за таких умов керівництво збірної не викликало оборонців, котрі виступають у клубах російської Суперліги. Їхній потенціал добре відомий. А вони саме розпочали у своїх клубах підготовку до завершального етапу чемпіонату.
Отже, сьогодні зустрічаються: Україна—Угорщина, Польща—Білорусь. 7 лютого. Україна—Польща, Білорусь—Угорщина. 8 лютого. Україна—Білорусь, Польща—Угорщина.
Як повідомив генеральний менеджер національної збірної, директор ХК «Сокіл» (Київ), заслужений тренер України Василь Фадєєв, нещодавно в Києві побував відомий у минулому хокеїст і фахівець Петро Андреєв. Приїхав він із запрошенням для другої збірної України на тридцятий ювілейний турнір до Санкт-Петербурга, котрий відбудеться 10—15 квітня нинішнього року. Запрошення прийнято, і наша команда неодмінно вирушить на береги Неви.
І остання інформація від пана Фадєєва. Тривалий час у «Соколі» була вакантна посада президента. І от днями її обійняти (на правах почесного) зголосився 35-річний народний депутат України Олександр Омельченко (син мера столиці і президента ФХУ). Олександр Олександрович-молодший — великий прихильник спорту, коли є час, сам грає у хокей на любительському рівні. Він сповнений рішучості допомогти єдиному професіональному клубу в нашій країні, базовому для національної збірної, міцно стати на ноги.