На одному з авторитетних у Німеччині сайтів про аргентинського форварда клубу бундесліги «Вольфсбург» Дієго Климовича написано стисло: «Народився в Україні, має іспанський паспорт». Щоправда, сам Дієго, схоже, в цьому сумнівається.
— З різних джерел у пресі та в Інтернеті можна було дізнатися про ваше можливе українське або польське походження, — звернувся до футболіста сайт UaSport. net.
— У мене аргентинський та іспанський паспорти. Іншого якогось громадянства не маю. Мої дідусь і бабця, справді, родом із Польщі. Звідти, мабуть, усі розмови навколо мене. І прізвище моє співзвучне з тими, що є в тому регіоні.
— А чи відомо вам, що частина території України до другої світової війни входила до складу Польщі?
— Ні, про це я не знав.
— Що можете сказати про інтерес до вашої персони в Україні, про можливе залучення вас до складу збірної цієї країни?
— Це, звичайно, велика честь для мене. Тим більше що я не громадянин України. Правом грати за національну команду можна лише пишатися. З другого боку, мені важко уявите себе у складі цієї збірної. Адже потрібен якийсь процес укорінення в лавах команди, звикання у побуті. Для цього необхідний час.
— Однак щось про український футбол ви, либонь, знаєте?
— Дуже мало. Звісно, знаю, що нападник італійського «Мілана» Андрій Шевченко — українець, родом з України. Більше мені нема чого сказати.
— То, може, колись самі побували в Україні чи Польщі?
— Ні, ніколи. Не було можливості та й потреби.
— Кажуть, що ви вже виступаєте за молодіжну збірну Аргентини?
— Я не виступав в офіційних матчах за жодну збірну.
— Знов-таки з розряду чуток. Подейкують, що вас запрошували до збірної Польщі?
— І це неправда. Польські футбольні функціонери до мене не зверталися з такими пропозиціями. Це саме можу сказати про збірні Аргентини та Іспанії...