Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ендрю Робінсоном. Як повідомив після зустрічі прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, головну увагу під час переговорів було приділено темі внесення змін до Конституції України.
Володимир Литвин зазначив, що основа його дій як Голови Верховної Ради — не політична доцільність, яка зазвичай є рушійною силою політичних груп або фракції, а винятково і тільки Регламент ВР і Конституція України. Відповідно до цих документів і відбувається процедура внесення змін до Основного Закону України. Натомість сам посол сказав, що в його країні дещо занепокоєні саме цими процедурами. Після чого Голова ВР поінформував посла щодо того, наскільки процедура відповідає нормам Регламенту.
Обидві сторони висловили побажання і впевненість в тому, що україно-канадські контакти і надалі розвиватимуться активно.
Цього самого дня Володимир Литвин зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Дітмаром Штюдеманном.