Завершився візит до України іранської делегації на чолі з міністром закордонних справ Ісламської Республіки Іран Камалем Харразі. Переговори в Києві були такими насиченими й тривалими, що глава іранського зовнішньополітичного відомства прибув на зустріч у Верховну Раду на півгодини пізніше запланованого часу. Тому в українському парламенті Камаля Харразі вітав не Голова ВР Володимир Литвин (як поспішив повідомити «ГУ»), а його заступник Олександр Зінченко. Через те, що вчорашній кольоровий номер уже на той час друкувався в друкарні, внести зміни, що сталися в останню хвилину, на жаль, було неможливо.
Зустріч заступника Голови Верховної Ради з іранським гостем відбувалася за зачиненими дверима, і, як повідомляє Інформаційне управління ВР, під час переговорів Олександр Зінченко заявив, що між Україною та Іраном встановилися відносини «нового формату». За його словами, між нашими країнами відсутні будь-які суперечності, насамперед політичного характеру. Заступник Голови українського парламенту підкреслив, що договірно-правова база, яка регламентує відносини України та Ірану, створила надійний фундамент для нашого довгострокового співробітництва. Він також відзначив зростання у 3,6 разу товарообігу й успіхи у співробітництві двох країн у сфері літакобудування.
У відповідь Камаль Харразі заявив, що розглядає Україну як «близького партнера» і що існує великий потенціал для подальшого розвитку співпраці. Глава зовнішньополітичного відомства Ірану також відзначив високий рівень міжпарламентських відносин, наголосивши, що чимало україно-іранських проектів не відбулося б, якби їх не підтримали парламенти двох країн.