Зима, на жаль, дарує нам не лише позитивні емоції. За її обов’язкові льодово-снігові атрибути ми часто розплачуємося синцями і переломами.
Щоденна норма «поламаних» пацієнтів в Київській лікарні швидкої допомоги зазвичай становить 20—30 осіб. Під час ожеледиці вона збільшується вдвічі. Водночас столичним лікарям доводиться надавати допомогу 40 відсоткам травмованих з інших міст. Тим, хто на вихідні приїхав до столиці за покупками, у гості чи на екскурсію і невдало посковзнувся...
З початку року лише у травмпункт №1 Шевченківського району столиці звернулося 107 потерпілих з кістковими переломами. Тут виконано 24 складні операції з приводу відкритих переломів.
Підвищений погодний травматизм у короткий термін з’їдає місячні бюджети лікарень. Адже коли людина потрапляє до медзакладу по швидкій, у неї рідко є з собою необхідні для лікування перев’язувальні матеріали і медичні препарати. Знав би де впадеш, підстелив би соломки.
Таке враження, що погода випробовує на міцність здоров’я наших громадян. Нині від різкого перепаду температури і тиску потерпають гіпертоніки, сердечники. Здебільшого примхи зими негативно впливають на самопочуття людей похилого віку.