Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я України, щороку в країні переносять інфаркт 50 тис. громадян, а інсульт — більш як 140 тис. При цьому смертність від інсульту серед осіб віком старших за 45 років становить 606 чоловік на 100 тис. населення, що удванадцятеро більше, ніж у Швейцарії, і вдвічі більше, ніж у Росії.
Благодійний фонд «Третє тисячоліття» передав Національній спілці кінематографістів України ліки для лікування ішемічної хвороби серця на суму майже 15 тисяч доларів. Як повідомив президент фонду, народний депутат Сергій Кироянц, ця партія розрахована на лікування 50 осіб протягом року. Він передав комплекти препаратів кіноакторам і режисерам Аді Роговцевій, Богданові Ступці і Роману Балаяну.
Сергій Кироянц відзначив, що в рамках проекту співробітництва з гуманітарною програмою «Допомога на благо сердець» міжнародного фонду Project Hope (США) його фонд одержав вісім тисяч комплектів препарату «Мевакор». Цей препарат сприяє зменшенню концентрації холестерину в крові, перешкоджає розвиткові атеросклерозу і знижує негативні наслідки ішемічної хвороби серця. Будь-яка громадська організація і приватні особи за наявності рецепта лікаря можуть звернутися в офіс фонду й одержати потрібну кількість препарату.