Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає на сьогодні прийнятними кілька варіантів розвитку подій у парламенті. Як заявив він в інтерв’ю журналістам, перший — почати працювати у звичайному робочому режимі, а до питання про зміни до Конституції України повернутися після відповідного рішення Конституційного Суду стосовно легітимності голосування 24 грудня і самого законопроекту № 4105. Якщо буде узгоджено позиції представників різних політичних сил, це питання взагалі не вносити на розгляд ВР. Другий варіант — підписати політичну угоду. За словами В. Литвина, в ній потрібно передбачити таке: вилучити із законопроекту №4105 статтю 103 про спосіб обрання Президента; вилучити положення про імперативний мандат, про обмеження терміну обрання суддів з безстрокового до десяти років, а також положення про право загального нагляду за Генпрокуратурою. Прийняти закони про вибори до Верховної Ради на пропорційній основі та про вибори до місцевих рад, постанову про оголошення всенародних виборів Президента 31 жовтня 2004 року. Ухвалити нову редакцію закону про вибори Президента України, скоротивши термін виборчої кампанії зі 180 до 120 днів. Затвердити новий склад ЦВК. Прийняти постанову ВР стосовно процедури й особливостей розгляду змін до Конституції після повернення законопроекту з КС. А також зафіксувати в політичній угоді відмову від блокування трибуни як методу парламентської роботи.
За словами Володимира Литвина, звучала також пропозиція провести третього лютого о 9-й ранку позачергову сесію парламенту, на якій прийняти постанову щодо конституційних змін. Але для проведення позачергової сесії треба або звернення Президента, або 150 підписів. Оскільки такого немає, це — лише гіпотетичний варіант.
Відповідаючи на запитання журналістів, чи не диктує опозиція більшості свої умови, Голова Верховної Ради відповів: «Я не схильний сьогодні виходити з того, що хтось переміг, а хтось програв. Потрібно шукати спільне узгоджене рішення, щоб у черговий раз не програв імідж України». Глава парламенту також висловив упевненість, що на цій сесії буде прийнято закон про вибори на пропорційній основі. Питання лише в тому, які будуть списки — відкриті чи закриті.