Свій варіант законопроекту про вибори народних депутатів зареєстрував у парламенті авторський колектив народних обранців на чолі з членами депутатської групи «Народовладдя» Богданом Губським та Олександром Задорожнім. З погляду розробників, цей документ є компромісним варіантом і має узгодити позиції прибічників різних концепцій, а також потреби розвитку державного будівництва та досвід виборів народних депутатів у 2002 році.
Законопроект Губського—Задорожнього передбачає вибори народних депутатів на суто пропорційній основі. Як зазначив Богдан Губський, запроваджуючи цю норму, розробники керувалися виключно бажанням відновити продуктивну роботу Верховної Ради, покласти край політичним спекуляціям, які нагнітають у суспільстві небезпечне політичне протистояння. Окремі положення законопроекту, зокрема, величину відсоткового порога для партій та виборчих блоків, на думку Богдана Губського, можна відшліфовувати в процесі другого читання.
Запропонований в законопроекті виборчий механізм, переконані автори, враховує вимоги до законодавства, викладені у рішенні Конституційного Суду України 26 лютого 1998 року, рекомендації Ради Європи щодо забезпечення прав громадян під час виборів, а також рекомендації ОБСЄ за наслідками спостереження за виборами до Верховної Ради України у 2002 році.
Прес-служба «Народовладдя».