Під час парламентських канікул у Комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та праці триває активна робота з опрацювання Трудового кодексу до розгляду в другому читанні. Як повідомили «ГУ» в секретаріаті комітету, вже надійшло близько 500 пропозицій від народних депутатів України до Трудового кодексу — В. Хари, В. Коновалюка, C. Довгого, В. Атрошенка, І. Шарова, О. Стояна, Л. Байсарова, В. Акопяна, К. Ващук та ін. Найбільше зауважень надійшло до статей, які регулюють питання відповідальності роботодавця за порушення трудового законодавства, вирішення колективно-трудових спорів, недопущення дискримінації у сфері праці, прийняття на роботу в рахунок броні і квоти, особливостей розірвання трудового договору за власною ініціативою працівника.
Крім того, народні депутати вважають за необхідне посилити проект Трудового кодексу нормами, які стосуються охорони праці, регулювання праці надомників, соціального партнерства, праці інвалідів, громадського контролю за дотриманням законодавства про працю, підвищення ролі профспілок під час розірвання трудової угоди з ініціативи роботодавця, посилення соціального захисту вагітних жінок та жінок, які виховують малолітніх дітей, дітей-інвалідів тощо.
Відбулася також зустріч голови Комітету з питань соціальної політики та праці Василя Хари з представниками Міжнародної Організації Праці — Карі Таніолою (Фінляндія), Станіславом Ченюхом (Польща), національним кореспондентом МОП в Україні Василем Кострицею, на якій обговорювалися питання подальшої співпраці МОП з Україною у пріоритетних напрямах для законодавчої влади, урядових структур, організацій профспілок та роботодавців України, зокрема, про сприяння реалізації основних принципів та прав у сфері праці.