Лідер фракції Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) Леонід Кравчук не виключає, що блокування роботи парламенту продовжиться і на наступній, п’ятій, сесії Верховної Ради.

В інтерв’ю журналістам Л. Кравчук заявив, що все залежатиме від того, чи вдасться домовитися з принципових питань і, зокрема, винести за дужки питання про спосіб обрання Президента. «Я розмовляв із опозицією, і вони сказали, що відступати не збираються, — зазначив Леонід Кравчук. — Бо це їх останній рубіж». Водночас він сказав, що не знає, чи готова парламентська більшість піти на такий компроміс.

На думку Л. Кравчука, в конституційної реформи є ще одна проблема: чи здатна Верховна Рада після виборів 2006 року обрати Президента, чи є така політична сила, яка може набрати 300 голосів? «Чи не стане це причиною постійного розпуску парламенту?» — вважає депутат. Лідер фракції СДПУ(о) переконаний, що цю проблему необхідно обговорювати і вирішувати в широкому колі, зокрема й за участю Президента та уряду. «Треба відповісти, чи готова сьогодні політична еліта до проведення політичної реформи, — вважає Леонід Кравчук. — Якщо не маємо сили визначити одну позицію і робимо реформу під когось чи під щось, то, значить, її робити просто не потрібно. Треба зупинитися і почекати». За його словами, якщо політреформу буде здійснено «серединка на половинку», то коли прийде інша влада, знову говоритимуть про потребу реформи.