Таке почула від одного із щасливчиків, який одержав подарунок під час церемонії вшанування кращих фермерів Рівненщини, що відбулася днями в обласному центрі. Більш як шістдесят фермерських родин з усіх районів області приїхало сюди.

— Таке свято фермери заслужили, — каже голова Рівненської обласної асоціації фермерів і приватних землевласників Дмитро Українець. — Судіть самі: їхня частка в загальнообласному обсязі виробництва картоплі та овочів становить 85, цукрових буряків — 55, м’яса й молока — майже 80 відсотків. Нинішнє фермерське свято відрізняється від попередніх тим, що ми запровадили дві нові номінації — вшанування фермерів, які продовжують хліборобську династію, а також дружин фермерів.
У списку призерів, які продовжують хліборобську династію, п’ять фермерських родин. Перше прізвище — брати Черепушки із села Добрятин Млинівського району. Василь, Сергій, Микола і Володимир гарно господарюють у своїх фермерських господарствах, кожен має по 25 гектарів землі.
Від батька успадкував любов до землі й один з наймолодших фермерів Рівненщини 24-річний В’ячеслав Кінзерський з університетською освітою із села Верхівськ Рівненського району. Проте молодість не завадила йому господарювати так само успішно, як його батько Броніслав Йосипович, котрий пишається, що В’ячеслава названо одним з кращих молодих фермерів України.
По 40—50 центнерів зернових з гектара взяли фермери Олександр Панасюк та його син-тезка із села Стара Мощаниця Здолбунівського району. Це тим паче приємно, бо фермерські поля розміщені на крутосхилах, що утруднює обробіток.
З нагоди свята причепурились, вдягнули своє краще вбрання і дружини фермерів. У будні їм не до цього —надто багато справ. Вони і вдома вправно хазяйнують: перуть, куховарять, виховують дітей, і надійні помічниці своїх чоловіків-фермерів. Скажімо, Марія Галуза із села Новоставці Гощанського району, чоловік якої має фермерське господарство «Пролісок», суміщає чимало посад. Вона бухгалтер, зоотехнік, доярка ще й доглядає сорок голів великої рогатої худоби і двадцять свиней. Тож Марія цілком заслужила, щоб розділити шану людей із чоловіком, як і Галина Муляр із Милятина Острозького району (овочі, вирощені у фермерському господарстві її чоловіка «Вілія», прийшлися до смаку навіть столичним покупцям), Олена Сорока з Острожця Млинівського, Раїса Баранчук із Нового Моквина Березнівського, Лариса Паламарчук із Шпанова Рівненського районів. Вшанували під час свята і доньку фермера Івана Карлюка із села Черниця Корецького району Людмилу, яка є добрим помічником батькові-фермеру. Недарма ж Карлюки одержали рекордний в області — по 750 центнерів з гектара — врожай цукрових буряків.
 
Рівненська область.