Трускавецької міської ради!
Отримавши ваше звернення на моє ім’я, хочу подякувати за добрі слова щодо великого внеску профспілок у розвиток мережі санаторіїв і інфраструктури м. Трускавця. Водночас Федерація професійних спілок України стурбована проблемами, які мають місце у взаємовідносинах між ЗАТ «Трускавецькурорт» та Трускавецькою міською радою.
Для перевірки відомостей, викладених у зверненні дванадцятої сесії Трускавецької міської ради, за моїм дорученням була направлена комісія із залученням представників Федерації професійних спілок України, ЗАТ «Укрпрофоздоровниця», Об’єднання профспілок Львівщини, спеціалістів-гідрогеологів ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» та ДП «Гідрогеологічне підприємство «Укргеокаптажмінвод» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця», яка не знайшла їх підтвердження.
У зв’язку з цим хочу повідомити таке.
Федерація професійних спілок України високо цінує здобутки ЗАТ «Трускавецькурорт», яке є кращим у системі профспілкових оздоровниць ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» і має найвищі показники своєї фінансово-господарської діяльності. Особливо вагомий той факт, що ЗАТ «Трускавецькурорт» за останні п’ять років вклало у розвиток своїх санаторно-курортних комплексів 69 млн. грн., що разом зі значним покращенням рівня лікувальної роботи і обслуговування різко підвищило популярність курорту Трускавець і в Україні, і за її межами. Середня завантаженість ліжко-місць за рік досягла в ЗАТ «Трускавецькурорт» 90 відсотків та наблизилася до гранично допустимої. Крім того, від діяльності ЗАТ «Трускавецькурорт» бюджети всіх рівнів, включаючи місцевий, лише у 2003 р. отримали понад 17 млн. грн., а також за рахунок товариства утримуються на належному рівні життєво важливі для курорту об’єкти.
Федерація професійних спілок України вважає за необхідне підкреслити той факт, що ЗАТ «Трускавецькурорт» забезпечує один з найвищих у місті рівень серед подібних закладів і не має заборгованості з оплати праці.
Ці та інші здобутки ми обгрунтовано пов’язуємо із самовідданою працею трудових колективів, високопрофесійною діяльністю генерального директора ЗАТ «Трускавецькурорт» Б. Аксентійчука і очолюваної ним ради директорів.
Тому Федерація професійних спілок України занепокоєна тим, що ви, шановні колеги, не вивчивши всебічно стан справ у ЗАТ «Трускавецькурорт», не запросивши на своє засідання генерального директора ЗАТ «Трускавецькурорт» Б. Аксентійчука для надання необхідної інформації, прийняли звернення, в якому даєте різку негативну оцінку діяльності ЗАТ «Трускавецькурорт» та його керівника.
Твердження, наведені у зверненні сесії міської ради і опубліковані у центральній пресі, не знайшли підтвердження, безпідставно ставлять під сумнів якість лікувальних чинників курорту, можуть призвести до втрати значної частини відпочивальників, зменшення відрахувань до міського і державного бюджетів. Вони, в цілому, принижують імідж курорту Трускавець, завдають моральних і матеріальних збитків не тільки акціонерному товариству, а також територіальній громаді м. Трускавця.
Сподіваємося, що ви, вболіваючи за подальший розвиток курорту Трускавець та керуючись чинним законодавством України, об’єктивно оціните ситуацію і сприятимете встановленню ділових та партнерських стосунків між міською владою, ЗАТ «Трускавецькурорт» і його генеральним директором.
З повагою, Голова Федерації профспілок України, народний депутат України