Уперше за роки незалежності виконано бюджет Міноборони
Про це йшлося на зустрічі Президента України Леоніда Кучми з Міністром оборони Євгеном Марчуком, повідомили «ГУ» у прес-службі глави держави.
За словами міністра, це дало змогу «закрити» всі соціальні питання, у листопаді та грудні виплатити надбавки військовослужбовцям, істотно збільшити виплати всім військовослужбовцям, які звільняються, погасити борги Міноборони, а в січні розпочати виплачувати так звану тринадцяту зарплату за минулий рік.
Співрозмовники обговорили реформування Збройних Сил України. Є. Марчук зазначив, що правова база для цього практично готова, і бюджет-2004, хоча й не стовідсотково відповідає потребам, може забезпечити реалізацію завдання з реформування. Нині, за словами міністра, триває підготовча робота зі скорочення інфраструктури та чисельності ЗС.
Крім того, цього року в бюджеті вперше передбачено фінансування через Міноборони будівництва літака Ан-70 та модернізації танка Т-64. 
Леонід Кучма наголосив на потребі підтримки на високому рівні підготовки та забезпечення всім належним підрозділів Збройних Сил України, які перебувають у складі миротворчих сил в Іраку, Ліберії, Сьєрра-Леоне та Косові.