Футбол. Товариський матч. «Мюнхен 1860» (Німеччина) — «Динамо» (Україна, Київ). 0:1. Мюнхен. «Олімпіаштадіон». 911 глядачів. Гол: Чернат (44). «Динамо»: Шовковський (Рева, 46), Саблич (Гавранчич, 46), Головко, Несмачний, Амісулашвілі, Алессандро (Пеєв, 46), Огненович (Дмитрулін, 46), Чернат (Гіоане, 46), Леко (Белькевич, 46), Верпаковскіс (Рінкон, 46), Шацьких (Клебер, 46).
Як повідомила прес-служба ФК «Динамо» (Київ), другий і останній матч січневого збору в Німеччині київські динамівці також виграли. І цього разу вони здолали команду бундесліги.
Того вечора на «Олімпіаштадіоні» зібралося не так вже й багато глядачів. Це не дивно, бо стовпчик термометра зупинився на позначці 8 градусів нижче нуля, і навіть невисокі за місцевими мірками ціни (чотири євро) на вхідні квитки не заманили шанувальників «левів» на промерзлі трибуни.
Активністю серед нечисленної публіки виокремлювалися німецькі фанати киян. З півсотні людей підтримували «синьо-білих», які віддячили шанувальникам хорошою грою і красивою перемогою.
На гру з мюнхенцями наставник динамівців Олексій Михайличенко вивів тих самих 18 футболістів, які трьома днями раніше виступали проти «Штутгарта». Додамо лише воротаря Віталія Реву, котрий напередодні прибув до табору команди з Києва.
Варто зазначити, що в обох матчах по 90 хвилин на полі провів грузин Амісулашвілі. Діяв Олександр на лівому фланзі оборони надійно, інколи долучався до атак під час розіграшу стандартних положень.
Практично весь матч у Мюнхені ініціативою володіли господарі. Динамівці у звичній для виїзних матчів моделі гри віддавали перевагу контратакам і постійно пресингували суперника. Слушні моменти для взяття воріт німецька команда втратила на 32-й та 33-й хвилинах. Перший змарнував Шрот. А в наступному епізоді удар Герлітца з лінії карного майданчика парирував Шовковський.
Перед самою перервою динамівці провели результативну атаку: Верпаковскіс з правого флангу зробив точну передачу Чернату, який ударом метрів з десяти відкрив рахунок у матчі. Моментів, щоб установити рівновагу і вийти вперед, «Мюнхен 1860» мав достатньо. Близький до успіху був австралієць Агостіньо, який за п’ять хвилин до закінчення поєдинку небезпечно бив головою. Надійно зіграв Рева. У стрибку він парирував той підступний постріл.
Схоже, динамівці плідно попрацювали в Німеччині. Дуже важливо, що вони дістали можливість поспарингувати з сильними суперниками. І приємно, що перемогли їх. У неділю та понеділок чемпіони України ще працювали у спортивному центрі Руйта. Після цього повернулися до Києва. На наступний підготовчий збір (до Іспанії) команда вирушить у першій половині лютого.