Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко закликає Прем’єр-міністра Віктора Януковича скасувати постанову «Про заходи для поліпшення пенсійного забезпечення громадян». Інакше КПУ має намір ініціювати всеукраїнську акцію протесту, йдеться у відкритому листі на ім’я Віктора Януковича. Про це «ГУ» повідомили у прес-службі КПУ.
«Звернутися до вас, глави уряду України, нас зобов’язує надзвичайно гостра, вибухонебезпечна ситуація, що склалася в державі на початку 2004 року. Її виникнення пов’язане з початком практичної реалізації головного етапу пенсійної реформи, запровадженням Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». П. Симоненко заявляє, що закон не тільки не вирішує проблему гідного пенсійного забезпечення людей праці, а навпаки, «переносить усю вагу пенсійної реформи і пов’язані з нею ризики на плечі самого пенсіонера, ветерана й інваліда». (Відповідно до січневих виплат 80 відсотків пенсіонерів, а це понад дев’ять мільйонів найбільш знедолених ветеранів, жодного збільшення пенсій не отримали).
Крім того, «для абсолютної більшості пенсіонерів «перерахунок» перетворився на фікцію, пусту формальність, що нічого, крім розчарувань і образ, не дала».