Учора президенти України Леонід Кучма і Російської Федерації Володимир Путін закрили Рік Росії в Україні. Культурна програма в палаці «Україна», нагородження російськими орденами, підписання кількох міждержавних документів (про торговельно-промислову кооперацію, про регулювання поставок з України в Росію оцинкованого прокату і про співробітництво між російським ВАТ «ТВЕЛ» та українським Міненергоатомом) — такою була офіційна програма, передбачена протоколом.
Укладачі протоколу зробили все можливе, щоб цей приїзд В. Путіна до Києва запам’ятали. Тим паче що це його останній закордонний візит в нинішньому президентському терміні. Список нагороджуваних був досить довгий. Так, Орденом пошани  нагородили Бориса Патона та Софію Ротару. Орденом дружби — міністра культури України Ю. Богуцького, міністра культури АРК Т. Аронову, архієпископа Львівського і Галицького Августина, митрополита Київського і Всія України Володимира, митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела та ін. Окрім того, учора відбулося нагородження медаллю Пушкіна, одну з яких вручили вчительці російської мови та літератури київської школи № 57 Євгенії Роїк. Також істотно поповнився список заслужених і народних артистів РФ, заслужених працівників культури і заслужених діячів мистецтв РФ, що мешкають в Україні.
А тим часом у Москві Держдума розглядала «Звернення до народів Росії та України». Оскільки закриття Року Росії збіглося із 350-річчям Переяславської ради, російські депутати вирішили відзначити цю подію декларацією. На їхню думку, 350-річний досвід і добрі традиції співробітництва й добросусідства — це безцінний здобуток для сучасних міждержавних відносин.