Дзюдо 
Сьогодні та завтра в Москві, в палаці спорту «Лужники», відбудеться одинадцятий міжнародний турнір серії «Супер А». Це один з трьох найбільших рейтингових турнірів дзюдоїстів, котрі проходять в Європі.
Найсильніші спортсмени континенту поборються за путівки на олімпійські ігри в Афінах. Підрахунок рейтингових очок, які дадуть змогу тому або іншому атлетові вийти на олімпійське татамі, ведеться протягом 2003/2004 років. До заліку йдуть результати лише чотирьох найкращих виступів дзюдоїста впродовж року. Рейтингові очки за минулий — діляться на два.
За перше місце на московському турнірі присуджують 100 рейтингових очок, за друге — 70, за третє — 50. До заліку йдуть тільки перших дванадцять місць. За дванадцяте спортсмен отримує два очки.
Напередодні старту в Москві кореспондент «Голосу України» спілкувався з держтренером із дзюдо Володимиром Походенком. Ось що він розповів:
— До столиці Росії вирушили повним складом — семеро чоловіків і сім жінок. Дуже розраховуємо на вдалий виступ і достатню кількість рейтингових очок. За приклад для наших спортсменів слугуватиме Євген Сотников, котрий на чемпіонаті світу вже здобув для України олімпійську ліцензію. Але справа московськими виступами не завершиться. Попереду — інші турніри, зокрема в Софії...