Голова Верховного Суду України Василь Маляренко на зустрічі з главою держави поінформував Леоніда Кучму про ситуацію в судовій системі. Зокрема, він зазначив, що особливо складно працювати в Донецькому апеляційному суді: «Люди трудяться у тяжких умовах. У кімнатах розміром 10—12 квадратних метрів перебувають по 4—5 чоловік, залу засідань немає».
Президент України підкреслив, що проблему потрібно розв’язувати керівництву області: «Якщо терміново не буде вирішене питання, то апеляційний суд ми переведемо в Луганськ. Це завдання давно було дано місцевій владі, і я не розумію, чому й досі воно не вирішене».
Окрім того, Василь Маляренко розповів Леоніду Кучмі про ситуацію, в якій опинився Верховний Суд і громадяни України у зв’язку з тим, що касаційні функції виконує лише Верховний Суд. А тому співрозмовники обговорили конкретні кроки виходу із ситуації.
За підсумками зустрічі Президент України дав низку конкретних доручень відповідним державним структурам. «Необхідно створити такі умови, щоб питати із суддів за роботу», — наголосив Леонід Кучма. Про зустріч повідомило агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу глави держави.