Двері в палату майже не зачиняються. До худенької дівчинки раз у раз заходять лікарі і медсестри. А ось прийшли мама із сестричками. З ними вона говорить про що завгодно, тільки не про школу.
Долею 11-річної пацієнтки, яка народила сина в одному із харківських пологових будинків (про що вчора повідомив «ГУ»), занепокоєні багато хто. Як жити далі? Школа, де її знають як старанну ученицю, від неї не відмовиться. Але чи потрібна тепер школа? Виїхати куди подалі. Але куди?
Як закінчиться нестандартна ситуація — покаже час. Наша «героїня» — не єдина малолітка, котра завагітніла, образно кажучи, під час шкільної перерви. Ще 15 років тому це вважалося НП аж ніяк не районного масштабу. Сьогодні жертв сексуальної революції, що відбулася в країні, де, як стверджували, «сексу немає», з кожним роком стає дедалі більше. І це стало головним болем не тільки гінекологів. «SОS» кричать політики, психологи, батьки, педагоги.
Яких заходів мають вжити, зокрема, вчителі?
У статевому вихованні дітей обмежитися навчанням використовувати контрацептиви чи повернутися до «насадження» морально-етичних цінностей? Школа на роздоріжжі. У тому сенсі, що там не вироблено єдиного підходу до розв’язання гострої соціальної проблеми.
А що думаєте ви про статеве виховання дітей?
Запрошуємо до розмови вчителів, лікарів, батьків, психологів. І, певна річ, самих учнів. А для початку знайомимо вас з точкою зору читачки із Дрогобича.