Футбол. Почнемо з приємних. У Німеччині наш чемпіон успішно зіграв товариський матч проти сильного суперника.
«Штутгарт» (Німеччина) — «Динамо» (Україна, Київ). 3:4. Транхейм. «Роберт Шлінц штадіон». 1 000 глядачів. Склад киян: Шовковський, Гавранчич, Саблич (Несмачний, 46), Алессандро (Головко, 46), Амісулашвілі, Леко (Рінкон, 46), Чернат (Гіоане, 46), Огненович (Дмитрулін, 46), Белькевич, Верпаковскіс (Пеєв, 46), Шацьких (Клебер, 46).
Голи: Штреллер, 11, Мейра, 12, Шабич, 22 — Огненович, 30, Шацьких, 43, Клебер, 53, Рінкон, 89.
Що й казати, за сюжетом ця зустріч може посперечатися з найгострішим детективом. Програючи вже на 22-й хвилині — 0:3, динамівці відігралися, а на останніх хвилинах вирвали перемогу.
Цікаво, що переграли наші учасника Ліги чемпіонів, котрий через місяць в 1/8 фіналу зустрінеться з лондонським «Челсі». В чемпіонаті Бундесліги «Штутгарт» — на видноті, після першого кола ще з двома клубами ділить друге місце, поступаючись лідерові — «Вердеру» — лише чотирма очками. Штутгартці — одні з претендентів на чемпіонський титул.
Отже, опинившись у складній ситуації, динамівці не знітилися, змогли налагодити гру в центрі поля і запропонували суперникові гострий атакуючий, комбінаційний футбол. І ще до перерви кияни скоротили відставання до мінімуму. Перший гол у футболці київського «Динамо» провів Періца Огненович.
Потім Шацьких разом із Верпаковскісом вийшли на двох оборонців, і перший пробив упевнено і влучно. Воротар Хільдебранд був безсилий щось удіяти.
Після перерви Олексій Михайличенко зробив сім замін. Розігралися київські бразильці. Спершу Клебер випередив опікуна і замкнув простріл. А перемогу гостям приніс Рінкон, який ще раз довів уміння результативно зіграти головою на випередження. А відмінну передачу з флангу йому зробив Валентин Белькевич.
Ще один матч на цьому зборі футболісти київського «Динамо» зіграють завтра на знаменитому «Олімпіаштадіоні» в Мюнхені.
Юнацька збірна України (U-18) під орудою Юрія Калитвинцева у ці дні змагається у традиційному меморіалі Валентина Гранаткіна у столиці Росії. Наші спортовці виграли у збірної Китаю — 3:0. Голи: Антонов (5, 31, 75).
Україна: Шуст, Зарицький, Семеряк (Кравченко, 61), Чигиринський, Антонюк, Мілько, Кулаков (Луценко, 80), Антонов (Коваленко, 85), Єрмак (Маковійчук, 55), Кругляк (Степанов, 46), Гай (Герасим’юк, 46).
У півфіналі суперник нашої команди — збірна Польщі, котра в останньому матчі перемогла литовських одноліток — 5:0. Інша півфінальна пара Росія — Білорусь.
Тепер про неприємну новину. У Москві на турнірі «Кубка чемпіонів Співдружності» другий склад динамівців у чвертьфіналі мінімально (0:1) поступився молдовському «Шерифу» з Тирасполя. Кияни мали чималу перевагу, створили безліч голевих моментів, але жодного не реалізували.
А ось футболісти «Шерифа», обороняючись, очікували на слушний момент. І він випав їм на 70-й хвилині, коли після подачі кутового тираспольцю Баришеву вдалося проштовхнути м’яча у ворота.
Кияни виступали в такому складі: Рева, Оберемко, Яценко, Пучков, Башлай, Каддурі, Алієв, Чеснаускіс (Гливина, 75), Хацкевич (Рожок, 75), Мілевський, Мелащенко (Воробей, 78).
Учора цей склад «Динамо» повернувся до Києва, де його гравці продовжать роботу.
Результати інших чвертьфінальних поєдинків московського турніру: «Динамо» (Тбілісі) — «Гомель». 4:1. «Каунас» — «Флора» (Таллінн). 2:2. ЦСКА (Москва) — «Сконто» (Рига). 0:1.
І насамкінець ще одна новина. Президент РФС В’ячеслав Колосков дав інтерв’ю газеті «Время новостей», у якому висловився про нинішній «Кубок чемпіонів Співдружності».
— Заперечувати, що інтерес до турніру падає, нерозумно, — сказав В’ячеслав Іванович. — Ми сподівалися, що коли так звані топ-команди — ЦСКА і київське «Динамо» — виставлять основні склади, то до турніру ставитимуться інакше. Але президент ЦСКА пояснив, що в команди новий тренер, у його плани підготовки наші змагання не вписалися. У свою чергу, «Динамо», дивлячись на армійців, змінило своє початкове рішення виступати найсильнішим складом. А стосовно якихось кроків, то в РФС висловлювали певні ідеї. Приміром, ігри в чотирьох групах цього Кубка Співдружності ми пропонували провести в різних країнах, а потім зіграти плей-офф у Москві. Усі керівники національних федерацій дружно відповіли «ні». Ніхто не хоче витрачати гроші на проведення Кубка Співдружності. А нам цей турнір коштує 500 тисяч доларів. І якщо ми нічого не придумаємо, то в наступному році такого турніру вже не буде...