У Києві вперше у світі професійний концерт буде виконано на скрипці нової конструкції, винайденій і запатентованій українським майстром Флоріаном Юр’євим.
Цей концерт камерної музики XX століття у виконанні дуету заслужених артистів України Германа Сафонова (скрипка) і Олени Строган (фортепіано) відбудеться 5 лютого в колонному залі Національної філармонії.
— Я певен, що інструмент має відповідати епосі. Грати музику XX сторіччя на скрипці вісімнадцятого — все одно, що танцювати рок-н-рол у камзолі, — вважає Герман Сафонов.
Картини поцінувала цвіль
У Брагінській картинній галереї (Білорусь) зібрані художні полотна, на яких зображено наслідки чорнобильської катастрофи. Тут зберігається більш як 160 картин білоруських художників, які відтворили «зону відчуження».
Нині у галереї є тільки одна тепла кімната. Сюди перенесли всі експонати. Температура в приміщенні не перевищує плюс десять градусів (полотна мають зберігати за температури не менш як 24 градуси тепла). Співробітники музею розповідають, що картини вже покрилися цвіллю. Тепер музей зачинено. Будинок такий старий, ходити залами небезпечно.