Факт...
Голова Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва Інна Богословська через засоби масової інформації оприлюднила заяву про свою відставку з цієї посади.
... Коментар
Звісно, відставку Інни Богословської з посади, яка не відігравала значної ролі в державній політиці, можна було б залишити поза увагою. Якби не кілька «але».
По-перше, у заяві про відставку, яку оприлюднили засоби масової інформації, увесь вогонь критики зосереджено на Першому віце-прем’єр-міністрові Миколі Азарову. (Ми не будемо давати йому оцінку. Для цього є Президент, глава Кабінету Міністрів, Верховна Рада.) Однак зрозуміло, що ця критика — фактично «вогонь на ураження» по урядові, і прем’єрові зокрема.
По-друге, Інна Богословська разом з колишнім міністром економіки Валерієм Хорошковським на минулих парламентських виборах входила до «Команди озимого покоління». До речі, наші колеги пов’язували цю виборчу команду з народним депутатом України Віктором Пінчуком. Окрім того, і ми писали про це, Валерій Хорошковський першим оприлюднив свої розбіжності з Миколою Азаровим у поглядах на економічну ситуацію. Після його відставки ситуацію вдалося дещо заладнати, замінивши водночас ще двох міністрів. Після заяви Інни Богословської урядові буде скрутніше відбивати наступ опонентів. Кабінет Міністрів нині опинився під перехресним вогнем, бо опозиція критикувала його і раніше. Тепер до неї приєднаються і колишні висуванці «Трудової України». А це може означати, що у такий спосіб готується грунт для відставки уряду.
З другого боку, не можна виключати і дострокових парламентських виборів. А тому Валерій Хорошковський разом з Інною Богословською після своєї відставки почали підготовку до них. Недаремно Інна Богословська у своїй заяві стверджує: «...Я йду, щоб повернутися, коли ми вилікуємо нашу країну від «азаровщини».