Під час проведення позачергових виборів Президента України на працівників міліції покладаються завдання, пов’язані з належним забезпеченням правопорядку. Особовий склад Національної академії внутрішніх справ буде залучено до участі в охороні громадського порядку на 1080 виборчих дільницях Києва та Київської області.

Учора на території навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції НАВС було проведено тактико-спеціальні навчання «Охорона громадського порядку під час виборчого процесу». Відпрацьовувалися дії при загрозі проникнення на виборчу дільницю (хуліганські дії), з пошуку та знешкодження вибухових пристроїв і речовин, блокування під’їзних шляхів до дільниці, в разі крадіжки бюлетенів та підкупу виборців.

Підбиваючи підсумки, т.в.о. ректора Національної академії внутрішніх справ генерал-майор міліції Володимир Чернєй дав позитивну оцінку діям курсантів та зазначив, що набуті практичні навички знадобляться їм як майбутнім працівникам міліції правильно орієнтуватися у складних не-стандартних ситуаціях, які можуть виникнути під час несення служби на виборчих дільницях.