Кажуть, вічного двигуна немає. Однак бабусі, які жваво приторговують на вулицях столиці, це висловлювання переконливо спростовують. Приміром, ось ці — досить впевнено почуваютьcя просто в серці країни. Сніг, дощ, спека — жодні природні катаклізми не проженуть їх із Майдану Незалежності. Вони завжди готові запропонувати вам теплий пиріжечок чи смажене насіння.
Місце обрали для цього якнайкраще — біля популярного ресторану швидкого харчування. Не кожному приїжджому харч, який пропонують у закладі, видасться по кишені, а от вуличний біляш досить доступний. Отака конкуренція. Дивує лише, куди дивиться наша доблесна міліція? Адже підприємливі пані навіть не думають ховатися від патруля, який, до речі, постійно курсує майданом. Можливо, скажуть правоохоронці, бабусі не порушують громадського спокою, не влаштовують бійок... Але ж кожен, хто хоча б раз був на майдані, знає — тільки-но стемніє, за смішну ціну, яка відверто викриває фальсифікат, тут можна купити пляшку оковитої. Не з-під поли, а просто з імпровізованих прилавків, на яких пляшки з сурогатом красуються, як на вітринах магазину.
Навіть для пересічного громадянина очевидно — закон порушується. Але до бабусь заведено ставитися поблажливо. Та й як ще, якщо торгують вони нехай з мовчазної, але все-таки згоди правоохоронців.