Футбол. Москва. Кубок чемпіонів Співдружності. Група С. 20 січня. «Ніса» (Туркменія) — «Пюнік» (Вірменія). 1:2.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Флора» (Естонія, Таллінн). 4:0. Голи: Хацкевич, 11, Чеснаускіс, 25, Воробей, 59, Мілевський, 81, з пенальті.
«Динамо»: Рева, Оберемко, Яценко, Пучков, Башлай (Ярмиш, 84), Каддурі (Онищенко, 84), Рожок (Бідненко, 72), Чеснаускіс (Гливина, 46), Хацкевич (Алієв, 43) Мілевський, Мелащенко (Воробей, 38).
Цього разу клас побив порядок. Кияни мали незаперечну перевагу, продемонстрували свої найкращі якості. За таких умов і результативність не шкутильгала. Отже, чемпіон України цілком заслужено і справедливо посів перше місце у групі і вийшов до чвертьфіналу.
«Динамо» — 7 очок, «Флора» — 6, «Пюнік» — 3, «Ніса» — 1.
Учора, коли це число нашої газети вже було підписано до друку, відбулися поєдинки 1/4 фіналу: «Динамо» (Україна, Київ) — «Шериф» (Молдова, Тирасполь), «Динамо» (Грузія, Тбілісі) — «Гомель» (Білорусь), «Каунас» (Литва) — «Флора» (Естонія), ЦСКА (Росія, Москва) — «Сконто» (Латвія, Рига). Подробиці про ці зустрічі ми повідомимо завтра.
Дружба дружбою,а тютюнець...
Київський «Арсенал» поступився в контрольній грі у Туреччині раменському «Сатурну» — 0:3. Добре відомо, що тренер киян В’ячеслав Грозний і наставник підмосковної команди Олег Романцев у житті щирі друзі. Тривалий час цей дует плідно працював у московському «Спартаку». Цього разу В’ячеслав Вікторович і Олег Іванович опинилися по різні боки барикад. Утім, не варто надто серйозно ставитися до товариської зустрічі. До речі, у складі підмосковного клубу весь матч провів Ласло Боднар, якого київське «Динамо» виставило на трансфер.
Нарешті отримав першу перемогу на турецькому зборі дніпропетровський «Дніпро», який з рахунком 2:1 узяв гору над нідерландським клубом «Ден Бош». У переможців м’ячі забили Ротань та Назаренко.
Не наш день на Зеленому  континенті
Теніс. Відкритий чемпіонат Австралії. У другому колі з дистанції зійшла наша Юліана Федак. У трьох сетах вона поступилася іспанці Гаррікес — 2:6, 6:2, 3:6. Утім, не впадатимемо в розпач. Навпаки, перемога у кваліфікаційному раунді, успішний виступ у першому колі цього знаменитого турніру, без сумніву, — успіх 20-річної української спортсменки, дебютантки турнірів серії «Великого шлема».
Перемога при «свічках»
Баскетбол. Кубок ФІБА-Європа. «Хімік» (Україна, Південне) — «Арсенал» (Росія, Тула). 102:73. Одеса. Палац спорту. Український колектив зробив вагому заявку на вихід до наступного раунду турніру.
Під час цієї зустрічі сталася надзвичайна подія: одразу після великої перерви в залі несподівано згасло світло. Це тривало кілька хвилин. А коли електрику полагодили, «добрі» росіяни почали вимагати технічної поразки «Хіміка». На щастя, арбітри не піддалися на провокацію і змусили гостей догравати матч. У складі господарів найрезультативнішим був Джурич — 23 очки.
Чому матч відбувся в Одесі? Рідну арену «Хіміка» саме реконструюють. Тепер український клуб має здійснити візит-відповідь до Росії. Якщо завтра в Тулі «Арсенал» виграє, то третій, вирішальний, матч відбудеться в Одесі 28 січня.
Шанс вислизнув з рук
Євроліга ФІБА. БК «Київ» — «Урал грейт» (Перм). 75:86 (22:17, 23:19, 16:24, 14:26). Упродовж трьох чвертей поєдинку наша команда вела перед — 14(!) очок, а в завершальній перемога вислизнула з рук її гравців. Та що вдієш?! «Урал грейт» — лідер групи, досвідченіший і зіграніший ансамбль, ніж київський. Така реальність.
Отже, сьома поразка у груповому турнірі практично позбавила БК «Київ» шансу продовжити виступи в наступному раунді.
Не порадував нас і МБК «Одеса», який того самого вечора у Франції програв «Нансі» — 74:80.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.