Наближається дорога для співвітчизників дата — 60-річчя Перемоги.
Комітет Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів заслухав інформацію голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Івана Чижа про те, як державні і недержавні органи масової інформації висвітлюють звільнення української землі від окупації загарбників.
Народні депутати відзначали, що в передачах телерадіорганізацій, газетних і журнальних публікаціях з наближенням дати дедалі частіше з’являються розповіді про місця запеклих боїв в Україні, наступальні операції, героїку воїнів і офіцерів та непокору українців перед загарбниками.
Водночас на засіданні комітету звернено увагу на те, що не всі ЗМІ, особливо недержавної власності, всебічно, творчо і об’єктивно висвітлюють події Великої Вітчизняної війни та розповідають про підготовку до відзначення 60-річчя звільнення України від німецько-фашистських загарбників, діяльність створеного Організаційного комітету.
Йшлося також про те, що в окремих публікаціях, теле- і радіопередачах тенденційно і неправдиво розповідається про цей героїчний період в історії нашої Батьківщини, принижується роль народу-переможця.
Комітет прийняв рішення, в якому, зокрема, рекомендується Організаційному комітету з підготовки і відзначення 60-річчя Перемоги та пам’ятних подій Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років розглянути на своєму черговому засіданні питання висвітлення у ЗМІ цієї тематики.
Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення запропоновано зорієнтувати проліцензовані телерадіокомпанії на щире, об’єктивне і правдиве слово про Велику Вітчизняну війну і визволення України.
У травні 2004 року комітет проведе виїзне засідання в Чернігівській області, де, зокрема, йтиметься про соціально-медичне забезпечення ветеранів війни і висвітлення цих проблем у ЗМІ.