Легка атлетика. Валлагаріна (Італія). Наш Сергій Лебідь виграв тут міжнародний марафон.
Вдалий початок
Теніс. Відкритий чемпіонат Австралії. Успішно стартувала українка Юліана Федак. У першому колі змагань вона переграла посіяну під двадцять шостим номером словенку Тіну Пісник — 7:5, 6:0.
Корисні зустрічі
Футбол. Як повідомила прес-служба ФФУ, в рамках XІІ міжнародного турніру «Кубок чемпіонів Співдружності» у Москві президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та керівники футбольних асоціацій СНД провели заплановані зустрічі з керівниками світового та європейського футболу — Йозефом Блаттером і Леннартом Йоханссоном. Зокрема, пан Суркіс розмовляв із президентом УЄФА стосовно запровадження в Україні програми «Хет-трик», а також провів бесіду зі скарбничим УЄФА Метью Шпренгерсом про фінансування, яке отримає українська федерація для реалізації програми. Розглядалися теми наступного конгресу
УЄФА, що відбудеться у квітні, а також роль України у святкуванні 50-річного ювілею Європейської футбольної асоціації.
Керівник ФФУ обговорив чимало проблем з президентом ФІФА Йозефом Блаттером. Зокрема, про вплив на розвиток сучасного футболу великих, фінансово потужних клубів, так званої групи G-14. Йозеф Блаттер подякував Григорієві Суркісу за велику роботу національної федерації у рамках програми «Гол», котру запроваджує ФІФА, і обіцяв всебічну підтримку програми розвитку дитячо-юнацького футболу в Україні.
На зустрічі президента ФФУ з віце-президентом Французької футбольної асоціації Мішелем Платіні йшлося про організацію та проведення товариського матчу Франція—Україна, запланованого на 6 червня цього року. За словами легендарного в минулому футболіста, гра на «Стад де Франс» стане головним елементом святкування 100-літнього ювілею національної збірної Франції. Президент ФФУ запропонував провести матч-відповідь в Україні у 2005 або 2006 році.
У ці дні в Москві також триває ХVІ Міжнародний юнацький турнір пам’яті віце-президента ФІФА Валентина Гранаткіна. Збірна України спочатку зіграла внічию (1:1) з білорусами. А потім підопічні Юрія Калитвинцева здобули переконливу перемогу (3:1) над однолітками з Литви. У наших відзначилися: Мілько, 6, Антонов, 51, 62.
Контрольні зустрічі
Туреччина. «Металург» (Донецьк) — «Шинник» (Ярославль). 2:2. За цим матчем спостерігав Олег Блохін. Він переглядав кандидатів-донеччан та двох «ярославців» — Євгена Луценка і В’ячеслава Шевчука.
«Карпати» (Львів) — «Анжи» (Махачкала). 1:1. Матч, який проходив за великої переваги львів’ян, не завершився через бійку. «Кривбас» (Кривий Ріг) — «Спартак» (Москва). 2:2.
В. Б.