Ще за радянських часів на околиці Чернівців, у мальовничій місцині на горі Цецено, працював гірськолижний підйомник, але з часом він занепав. Відродили справу гірськолижного спорту у столиці Буковини приватні підприємці Геннадій Демчучин та Геннадій Школа. Зі слів ентузіастів, задум з відродження гірськолижного підйомника з’явився досить давно, але реалізувати його вдалося лише тепер. Побудові передувала робота з розчищення ділянки та адаптації рельєфу. Довжина підйомника близько 300 метрів, а лижної траси — 400.
Ціни на послуги досить помірні. День користування коштує 30 гривень, разовий підйом — дві гривні. Пропускна здатність — 360 осіб за годину, тому черг, мабуть, не буде. Оренда гірськолижного оснащення — 20 гривень. У штаті обслуговуючого персоналу — кваліфікований лікар-травматолог та лижний інструктор. Поки що там ще нема розвиненої інфраструктури, але за деякий час вона обов’язково з’явиться. Поблизу гори Цецено плановано збудувати кафе для любителів екстремального відпочинку, а згодом і готель. Вкладені близько 100 тисяч гривень вдасться повернути десь за два роки, проте нинішній ажіотаж показав, що за наявності снігу — і за одну зиму.
Брав «на лапу» — дали по руках
Правоохоронці Буковини виявили два факти хабарництва. До того ж обидва в Кіцманському районі.
Співробітники УБОЗ УМВС установили, що 37-річний керівник регіонального рівня за дозвіл на вирубування та вивезення з лісосіки ялинок отримав від приватного підприємця хабаря — 1300 доларів США.
Протиправні дії вчинив і тепер уже колишній судовий виконавець, який одержав «на лапу» телефакс «Сіменс» вартістю 150 «зелених» від мешканця одного з сіл. За те, щоб клієнт не позбувся свого майна через конфіскацію.
Чернівецька область.