Робоча група парламентського Комітету з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій працює над урядовим проектом закону про Фонд державного майна України.

За словами голови комітету Станіслава Гуренка, розробляння проекту зумовлено насамперед потребою формування юридичної бази, яка визначала б правовий статус Фонду державного майна України. Так, зокрема, статтею 1 проекту Фонд визначено як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, що реалізує державну політику в сфері приватизації державного майна, здійснює встановлені законами повноваження власника державного майна, виконує функції з управління об’єктами права державної власності, які належать до сфери управління фонду, зокрема у процесі приватизації, а також виступає орендодавцем цілісних майнових комплексів підприємств, їхніх структурних підрозділів та нерухомого майна, що є у державній власності.

Проектом також визначено структуру фонду та його керівництво. Фонд, регіональні відділення, Фонд майна в Автономній Республіці Крим та представництва становлять єдину систему державних органів приватизації в Україні (стаття 6). Фонд очолює голова, якого за згодою Верховної Ради України призначає та звільняє з посади Президент України.

Інформаційне управління Верховної Ради.