Учетверте у вітчизняних школах пройшов конкурс з української мови — наймасовіший проект Петра Яцика. Всього у трьох конкурсах, повідомив виконавчий директор Ліги українських меценатів Михайло Слабошпицький, взяли участь більш як 10 мільйонів школярів та студентів.
А напередодні Нового року відбулося свято в окремо взятому навчальному закладі. Як годиться: із урочистостями, співами, подарунками і поважними гостями. Гнідинській загальноосвітній школі (Бориспільський район Київської області) розпорядженням Кабінету Міністрів за багаторічну працю з відродження та розвитку народних традицій в педагогіці, великий внесок учительського колективу у пропаганду української мови надано ім’я великого мецената Петра Яцика.
Цей навчальний заклад, поінформував голова Бориспільської РДА Олександр Жук, відомий далеко за межами країни. Адже школа перша на Лівобережжі підняла жовто-блакитний національний прапор задовго до офіційного його затвердження Верховною Радою. Вся навчально-виховна система побудована на глибинних засадах народної педагогіки та сімейного виховання.