Плавання. Берлін. Етап Кубка світу на короткій воді. Українці підтвердили свою високу марку. Андрій Сердинов виграв дистанцію 50 метрів батерфляєм і був третій на вдвічі довшій дистанції. Срібна медаль на дистанції 50 метрів брасом — в Олега Лисогора.
«Бронзові» рапіри
Фехтування. Таубербішофессгейм (Німеччина). Командний Кубок світу. Збірна українських рапіристів завоювала бронзові медалі. В матчі за третє місце наша команда перемогла швейцарців — 45:34. У фіналі рапіристи Франції побороли збірну Угорщини. До речі, в півфіналі українці поступилися саме Франції — 31:45. А раніше наша команда здолала сильну й авторитетну збірну Італії — 45:41.
Збірні в Афінах не гратимуть
Футбол. Учасники відбіркового турніру до чемпіонату світу 2006 року ще не визначилися з розкладом і датами ігор, але вже напевне відомо, що учасники 2-ї групи (зокрема й команда України) у Греції проти місцевої збірної в Афінах не зіграють. Грецька футбольна федерація прийняла рішення відмовитися від традиції проводити матчі збірної в Афінах на арені «Апостолос Ніколаїдіс».
Усі домашні зустрічі відбіркового циклу національна команда Греції проведе на новій арені в портовому Піреї. Красень-стадіон «Караsскаs», будівництво якого потягнуло на 60 мільйонів євро, вміщує 35 000 глядачів. Стадіон, якому в Греції вже довірили долю матчів своїх улюбленців, ще не добудовано. Арену готують до олімпійських ігор, завершення будівництва намічено на червень.
Данці відвідають Таллінн
Наш суперник по відбірковій групі чемпіонату світу, збірна Данії, 30 травня на стадіоні «Ле Кок Арена» в Таллінні зіграє товариський матч зі збірною Естонії. Либонь, сам Олег Блохін або хтось із його асистентів побуває на тій зустрічі у столиці Естонії.
Воронін познущався з ЦСКА
Форвард збірної України та німецького «Кельна» став головним персонажем у розгромі чемпіона Росії — московського ЦСКА. У контрольній грі в Португалії між «Кельном» та ЦСКА один із аутсайдерів Бундесліги познущався з команди, яку віднедавна очолює відомий португалець Артур Жорже, перемігши москвичів з рахунком ... 9:1.
Українець Воронін, який був найкращим гравцем у складі «Кельна», за якихось вісім хвилин забив три м’ячі. Андрій провів на полі 81 хвилину.
«Спартак» ... «бомжує»
До московського «Спартака» з УЄФА надійшов факс, що забороняє червоно-білим проводити домашні матчі Кубка УЄФА з іспанською «Мальоркою» на стадіоні «Локомотив». У головному футбольному штабі Європи вважають, що за 48 годин в умовах морозу поле не встигне відновитися після матчу Ліги чемпіонів «Локомотив»—«Монако». Саме тепер керівництво «Спартака» шукає собі стадіон, на котрому можна провести поєдинок з іспанцями.
Варіантів у спартаківців, насправді, не так уже й багато. Мабуть, вибирати доведеться між столичними аренами «Торпедо» й «Динамо». Можливий ще й переїзд до Раменського або до якогось міста на півдні Росії. Навряд чи «Мальорка» зголоситься на проведення матчу на штучному полі в «Лужниках».
Новини з «Олімпіка» та «Дніпра»
У черговому матчі чемпіонату Франції марсельський «Олімпік» — суперник дніпропетровського «Дніпра» в Кубку УЄФА —вдома зустрівся з «Лансом» і переміг —3:2 (Дрогба, 9, 48, Сичов, 87 — Морейра, 13, Томер, 62). Марсельців нещодавно очолив новий наставник, 42-річний Жозе Аніго, який замінив Алена Перрена. Президента «Олімпіка» ніяк не задовольняло те, що команда почала програвати на своєму стадіоні «Велодром». А перед цим клуб з Марселя вилетів із Ліги чемпіонів. От і пішов бос на крайні заходи.
Дніпропетровці, які до другої половини сезону готуються в Туреччині, наприкінці минулого тижня двома складами (умовно першим і другим) з однаковим рахунком (0:3) поступилися клубові російської прем’єр-ліги, московському «Торпедо-Металург».
До речі, вже відомі суддівські бригади, які обслуговуватимуть матчі 1/16 фіналу Кубка УЄФА «Олімпік» — «Дніпро». 26 лютого в Марселі — арбітр Гіоргос Касраферіс, асистенти — Гіоргос Тапрантцис і Константінос Далас (усі з Греції); 3 березня у Дніпропетровську — арбітр Клаус Бу Ларсен, лайнсмени — Білл Рене Гансен, Бу Бланкхольм Педерсен (усі —Данія).
Два тури позаду
Москва. Міжнародний турнір «Кубок чемпіонів Співдружності». Група С. 17 січня. «Флора» (Естонія) — «Пюнік» (Вірменія). 1:0.
«Динамо» (Україна) — «Ніса» (Туркменія). 1:1. Голи: Хацкевич, 44 — Уразов, 82. «Динамо»: Рева, Живкович, Яценко, Онищенко (Рожок, 55), Каддурі, Чеснаускіс, Хацкевич, Ярмаш, Алієв, Мелащенко (Воробей, 77), Мілевський (Главіна, 66).
Кияни мали велику ігрову й територіальну перевагу, яку не змогли матеріалізувати. Вже вкотре підвела низька реалізація.
18 січня. «Ніса» — «Флора». 0:2.
«Динамо» — «Пюнік». 1:0. Гол: Мелащенко, 14. «Динамо»: Рева, Пучков, Яценко, Оберемко, Каддурі, Чеснаускіс (Воробей, 80), Хацкевич (Онищенко, 70), Башлай, Бідненко (Ярмаш, 64), Мелащенко (Алієв, 56), Главіна (Мілевський, 53).
«Флора» — 6 очок, «Динамо» — 4, «Ніса» — 1, «Пюнік» — 0. Учора на турнірі в Москві був вихідний. Сьогодні «Динамо» зустрінеться з «Флорою».
А тим часом у Руйті (Німеччина) триває тренувальний збір іншої групи динамівців. Один із наставників команди Анатолій Дем’яненко повідомив, що на 24 січня призначено товариський матч «Динамо» з клубом Бундесліги «Мюнхен 1860». Ще одна інформація. Форвард киян аргентинець Роберто Нанні поступово оговтується після операції, працює за індивідуальною програмою. Можливо, він вирушить на наступний збір свого клубу до Іспанії.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.