19—20 січня відбудеться офіційний візит делегації Верховної Ради України на чолі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином до Держави Ізраїль. Заплановано, що 19 січня В. Литвин зустрінеться з Президентом Держави Ізраїль Моше Кацавом. Відповідно до програми, 20 січня плануються зустрічі В. Литвина зі спікером Кнесету Держави Ізраїль Реувеном Ривліним, лідером опозиції Шимоном Пересом та віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Держави Ізраїль Сільваном Шаломом. Передбачається, що під час візиту буде підписано меморандум «Про взаєморозуміння щодо співробітництва між Кнесетом Держави Ізраїль і Верховною Радою України».
Українська делегація також відвідає Меморіальний комплекс Яд-Вашем та «Старе місто» Єрусалима. Цього ж дня делегація повернеться до Києва.
Напередодні візиту відбулася зустріч посла Ізраїлю в Україні Наомі Бен-Амі з головою Комітету в закордонних справах ВР Станіславом Сташевським. Посол підкреслила, що в Ізраїлі давно чекали візиту на такому рівні. «І хоча всі заплановані для обговорення питання присвячено міжпарламентському співробітництву, Володимир Литвин висловив думку, що було б непогано, щоб візит дав додатковий імпульс і для економічних відносин», — зазначила пані Бен-Амі. Тому посол вважає, що буде порушено питання про співробітництво в сільському господарстві та у сфері високих технологій. Вона також висловила сподівання, що підписаний наприкінці листопада Договір про запобігання подвійному оподатковуванню буде швидко ратифіковано Верховною Радою.