Чернігів

Депутатський запит
Народний депутат України Микола Рудьковський направив до Генеральної прокуратури запит щодо правомірності використання міським головою Чернігова Олександром Соколовим автомобіля «TOYOTA CAMRІ», власником якого є ТОВ «ТехНова». З цього приводу відбулася перевірка.
Як поінформувала М. Рудьковського заступник Генерального прокурора України Ольга Колінько, «зазначеним підприємством міськвиконкому 03.02.2003 р. надано на підставі договору оренди автомобіль «TOYOTA CAMRІ», державний номерний знак 555-07 МК, терміном до 31.12.2003 р. Розмір орендної плати визначено у сумі 12 гривень на рік. Вартість автомобіля становить 169 тис. грн. Водночас договір укладено з порушенням вимог п. 5 постанови Кабінету Міністрів України «Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого устаткування, мобільних телефонів, комп’ютерів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного та місцевого бюджетів» № 332 від 04.04.01. Міськвиконком як установа, що утримується за рахунок коштів місцевого бюджету, має право укладати договори оренди легкових автомобілів, вартість яких не перевищує 40 тис. грн».
Ситуацію з орендою іномарки ми попросили прокоментувати помічника міського голови Станіслава Вихрова:
— Насамперед зазначу, що службовий автотранспорт міськвиконкому не оновлювався з 1996 року. Тому з цього питання, зрозуміло, є певна проблема. Міський голова вважає, що розв’язувати її за нинішньої гострої ситуації з фінансами за рахунок бюджетних коштів зарано. У зв’язку з цим знайдено компромісне рішення: міська влада звернулася до керівництва ТОВ «ТехНова», яке забезпечує велику частину міста цілорічно теплом і продовжує активно розвивати мережу теплозабезпечення в мікрорайонах, посприяти в автотранспортному забезпеченні міськвиконкому. Нам пішли назустріч: оренда автомобіля «TOYOTA CAMRІ» є символічною і не затратною для бюджету. Перевірка не встановила використання зазначеного автомобіля в особистих цілях. Крім міського голови, на іномарці їздять його заступники, інші відповідальні працівники міськради. Щодо зауваги про порушення пункту 5 постанови Кабміну № 322, то за подальшої експлуатації автомобіля «TOYOTA CAMRІ» цей недолік буде усунуто згідно з вимогами чинного законодавства.