Агентство Франс Прес поширило новину, котра миттєво змінила статус товариського матчу збірних Франції і України, що відбудеться 6 червня на «Стад де Франс». Річ у тім, що легендарний капітан збірної Франції, а нині віце-президент федерації футболу цієї країни Мішель Платіні звернувся до президента ФФФ Клода Сімоне з пропозицією приурочити 100-літній ювілей французької збірної саме до зустрічі Франція—Україна.
На думку пана Платіні, саме двобій з нашою збірною має стати головним елементом святкування вікового ювілею триколірних. Він повідомив про грандіозні урочистості, що мають відбутися 6 червня по всій країні. Головним осередком свята стане «Стад де Франс», ювілейна програма проходитиме перед матчем Франція—Україна, під час гри і після неї.
Таким чином, наша національна збірна стане чи не головним гостем на ювілеї. Мішель Платіні повідомив, що на віншування збірної Франції буде запрошено майже 300 гравців, які в різні роки захищали честь збірної.
Спочатку свято сторіччя хотіли провести 18 лютого, під час товариської гри Бельгія—Франція в Брюсселі, де 1 травня 1904 року французька збірна вперше зіграла міжнародний матч. Але потім вирішили, що святкувати треба на рідній землі і обов’язково зібрати 6 червня в Парижі всіх легендарних гравців французького футболу.