Названо десятку найкращих спортсменів Закарпаття у 2003 році з олімпійських видів спорту: Станіслав Кравчук, Енвер Аблаєв, Ірина Кельман (усі — фристайл), Йосип Пеняк (сноуборд), Мирослав Білосюк (лижі), Микола Скрябін (гірськолижний спорт), Вікторія Ганущина (легка атлетика), Дмитро Златкін, Володимир Логойда (обидва — греко-римська боротьба), Ірина Чернова (гандбол).
Іван ГУДЗОВАТИЙ.
Ужгород.
Плавання
«Золото» скандинавського карбу
Стокгольм. Етап Кубка світу на короткій воді. Українець Андрій Сердинов виграв дистанцію 100 метрів батерфляєм.
Теніс
Вакуленко у півфіналі
Канберра (Австралія). Турнір АТP з призовим фондом 110 тисяч доларів. Наша Юлія Вакуленко, перемігши італійку Флавію Панетта — 6:4, 6:4, вийшла до півфіналу.
Футбол
Команда — не транспорт
Позавчора в конференц-залі заміської бази ФК «Динамо» в Кончі-Заспі було велелюдно. Спочатку віце-президент клубу Йожеф Сабо розповів журналістам про Періцу Огненовича, Маріса Верпаковскіса, Клебера, Едгараса Чеснаускіса, Руслана Бідненка й урочисто вручив чотирьом останнім динамівські футболки відповідно під номерами — 23, 99, 84 і 33 (Огненовича не було, його вже не вважають новачком).
Пан Сабо зауважив жартома, що, мовляв, Олексієві Михайличенку, з огляду на серйозне поповнення, особливо в атаці, важко буде визначатися з основним складом.
На що Олексій Олександрович відповів: «Повірте, це дуже приємні клопоти. Буде серйозна конкуренція. Команда — не транспорт. Тому місцем у складі ніхто за так не поступатиметься...»
Далі тренер продовжив:
— Знову разом ми зібралися 5 січня. Насамперед дали оцінку зробленому торік. Загалом здійснено крок уперед. Ми повернули титул чемпіона України і виграли національний Кубок, знову добилися права виступати у груповому турнірі Ліги чемпіонів.
Однак у кожного з нас залишилося відчуття чогось недоробленого. На найвищому рівні дрібниць не буває. Тому три пропущені м’ячі на останніх хвилинах збігом обставин ніяк не назвеш.
Сподіваємося, що проведена в січні-лютому робота допоможе нам набрати належні кондиції на весь наступний рік. Ми постійно збільшуємо навантаження та інтенсивність.
Тепер команда розділилася на дві групи. Одна вирушає на збір до німецького Руйта, друга виступатиме в Москві на турнірі Кубка Співдружності. У столиці Росії шанс показати себе отримають футболісти, котрі не мають достатньої ігрової практики. До підопічних Володимира Онищенка приєдналася група з основного складу — Хацкевич, Денис Онищенко, Рева, Мелащенко, Каддурі та інші.
Основна група, як я вже зазначив, проведе дванадцятиденний збір у Німеччині: Шовковський, Худжамов, Головко, Алессандро, Дмитрулін, Несмачний, Гавранчич, Саблич, Белькевич, Чернат, Пеєв, Гусін, Рінкон, Гіоане, Огненович, Гусєв, Леко, Шацьких, Верпаковскіс, Клебер, Амісулашвілі.
На жаль, на два місяці з наших лав вибув Федоров. Учора Сергієві зроблено операцію на ступні. Наприкінці збору в нас заплановано товариський матч з одним із клубів Бундесліги.
Багато роботи матимемо й у лютому — два дванадцятиденних збори в Іспанії. Другий з них присвятимо набуванню ігрової практики. Отож візьмемо участь у турнірі і зіграємо також кілька товариських зустрічей. Першого березня повернемося до Києва, де через кілька днів на нас чекає перший півфінальний кубковий матч проти «Дніпра».
Останнім часом у пресі часто згадують Ласло Боднара. Його ми виставили на трансфер, і він тепер перебуває на оглядинах у російському «Сатурні». Які причини такої ситуації? Нас не задовольняє рівень гри угорця, він не прогресує. А його поведінка обурлива. Хочеться вірити, що уроки київського «Динамо» підуть Боднару на користь. Він має собі затямити, що треба поважати клуб, який виплачує тобі зарплату, і поважати закони країни, де маєш роботу.
Михайличенко категорично спростував чутки про можливий трансфер Флоріна Черната. З румуном «Динамо» розлучатися не збирається, бо він конче потрібний клубу.
P. S. Увечері того самого дня з ФК «Динамо» контракт на п’ять років підписав 20-річний вже колишній нападник мінського «Динамо», найкращий бомбардир чемпіонату Білорусі-2003 (18 м’ячів), гравець національної збірної Сергій Корниленко.