Прийдешніми вихідними на Львівщині стартує новий туристичний маршрут: «До 1000 святих на молитву», який організували департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА та громадська організація «Підкова».

— Учасники паломницького туру вирушать зі Львова до храму святої Анни у Бориславі, який унікальний тим, що там зберігаються мощі тисячі святих та великомучеників, — розповів голова ГО «Підкова» Ігор Губіліт.

Така велика кількість святинь в одному храмі є унікальним явищем не лише на Львівщині чи в Україні, а й, напевно, у світі. Всі вони зберігаються у спеціальних мощевниках. У храмі можна вклонитися мощам дванадцяти апостолів, частинці Чесного та Животворящого Хреста Господнього. А також мощам святого Франциска з Асижа, святого Івана дон Боско, святої Терези, отця Піо та інших.

Окрім церкви святої Анни, прочани відвідають і дерев’яну церкву святого Юра у Дрогобичі, яку нещодавно включили до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а також найбільший на Львівщині приватний зоопарк у селі Меденичі.