На урочистих зборах з нагоди 11-річчя заснування Української військово-медичної академії відбулося нагородження переможців першого етапу четвертого міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

 

Це один з перших військових навчальних закладів, який повністю перейшов на державну мову викладання і долучився до участі в цьому конкурсі ще позаторік. За словами колишнього начальника Української військово-медичної академії генерал-лейтенанта медичної служби Володимира Паська, знання офіцерами державної мови — важливий елемент військово-патріотичного виховання, необхідна передумова виконання своїх службових обов’язків.

— Якщо українська мова стала мовою спілкування серед наших студентів, то чітко писати медичні терміни їм досить важко, — констатує тимчасово виконуючий обов’язки начальника Української військово-медичної академії генерал-майор медичної служби Володимир Вороненко. — Лише торік силами закладу видано російсько-український військово-медичний словник. Тих, хто грамотно оформляє медичні документи, пише статті для широкого загалу, преміюємо.

Відомий канадський меценат і філантроп українського походження, ініціюючи конкурс, пов’язував його зі школярами, але солідарність проявили студенти вузів Міносвіти і науки та інших міністерств, зокрема оборони.

Конкурс набув розмаху на терені колишнього Радянського Союзу, а також у далекому зарубіжжі.